24 December 2010

Sabarlah Duhai Hati

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Dalam sunyi yg mencengkam jiwa
Ada rasa cinta dan lara
Yang membawa khabar gembira dan duka
Yang tak terluah dengan tawa da hiba

Sabar ini terlalu indah utk dihayati
Walaupun pahit manisnya tersembunyi
Walaupun pedih relakan diri
Mengenang nikmat yg berlalu pergi

Sabarlah duhai hati
Akan kugapai impian itu
Walaupun jauh seribu keindahan
Jalannya penuh duri dan ujian
Hidup ini adalah perjuangan


******************************************************

"... sy ingatkan ada PELANGI indah selepas hujan. Namun petir guruh yg berdentum..."

| sabarlah duhai hati |


Sabarlah duhai hati...
Kadang-kadang sukar utk memahami dan difahami
Walau setegar mana pon kasih syg yg dicurahkan
Walau sedalam mana pon janji yg terpatri

Tapi
andai hati masih tak punya perasaan
andai diri sudah tidak punya kekuatan
perlu juga ku teruskan kehidupan ini...
Berikanlah aku kekuatan dan ketabahan dalam diri...
Sabarlah duhai hati....



Nota kaki:
- jebat dah bis palapes ^o^.
Macam dlm mimpi dpt borak setelah hmpir 2 wic diam tnpa berita..huhu.
- tapi....tak semua yg kita inginkan indah itu akan benar2 indah...
- mahu ke kL petang ini (pujok hati)



20 December 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Sementara nak tunggu muvie cter Kak Limah neh,,kitorang perabehkan token pi men games kt situ..seronok lak nengok aksi si Rafiq neh..hehe. Sangat2 mengujakan melihat knk2 rebina happy bermain...


| seronok Afiq nek kete pulis |

| men bowling smpai panjat2..haiishhh |

Tapi per yg sy nk stori neh pasal muvie yg kitorang nengok...memang penuh panggung hari tu. Kitorang dapat seat pon dh depan2..mahu melanguk nengok..hahaha. Citer pasal Hantu Kak Limah Balik Rumah....tajuk muvie yg best sepanjang tajuknyer..hihi.

| cepat nengok muvie neh...memang best |

Cer citer! Cer citer! Cer citer !
Hahaha..dialog ni asek kedengaran pas kitorang nengok muvie neh. Tambah lak deme ckp bahasa org perak...sungguh2 laa sy like ^o^. Mahu terputus urat kentut dok gelak2. Aksi Awie ngan muke selenge dia tu memang kelakor habis. Pastu da lak hantu tu nyanyi lagu "enjit2 semut..sapa sakit naek atas.." Pastu leh lak time exciter nak bakor umah kak limah..deme pon join menari sekali ble hantu kak limah nyanyi lagu enjit semut..dah rupe tarian poco-poco..hahaha.

Paling xleh blah part deme menggelupor larik2 pas nampak hantu...muke sorang2 time larik xleh blah...memang kecoh panggung dok gelak. Si Awie tu larik siap bawak selipar kt tangan. Bila masa sempat amek selipar xtahu laa. Siapa hantu yg sebenarnya kena lah kome nengok sendrik..baru best! Last part baru kome leh tau sape Kak Limah yg sebenar..hihi~


Nota kaki:
- esok last day jadik pengawas SPM
- result PMR akan kuar 23 dec..berdebor lak rasa..huhu
- jebat busy berpalapes..hurmmmm


15 December 2010

Mari menge'claim' ???

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang


Alhamdulillah...settle jugak wat borang claim utk jadik pengawas SPM neh.
Sebelom ni sy tak pernah pon nak claim2 neh. Pi kursus ke meeting ke menonon jek..
xpernah lak fikir nak claim2. MySpace

Tapi bila sy wat utk claim jadik pengawas SPM neh barulah diri tahu mahsyuk jugak rupanya dapat claim...hahaha. Cukoplah kot sekadar nak cover bayor insurans n road tax kete hujung bulan neh MySpace

Petang tadi ym jap ngan my BFF yg dok Teluk Anson tu. Yang sy tahu beliao neh memang hantu claim...hahaha.

bff: wehh..macam mana nk buktikan yg kte ada major math yer?
lemon: kenapa??
bff: xdelah, dalam transkrip kte xde tertulis minor math. Yang ada
major kte jek, kimia.
lemon: lorhhh..pe susah..kmo tunjuk jek result2 kte setiap sem. Kan da banyak subjek2 math.
Ada calculus..algebra..statistic..hambek bagi sume..hahaha
bff: Alaaa kmo neh...yg tu deme xtrime.
lemon: copppp...yg kmo beriya nk buktikan minor math tu knp yunk?
bff: Ni haa..kpm rejek permohonan aku. Aku apply elaun bisp tapi disebabkan xde bukti
minor math,,so xdapat laa..huhu
lemon: bisp??? apakah itu?? yg kte tau elaun ppsmi jek yg ada kaitan.
bff: bisp tu under elaun ppsmi.
lemon: hahaha..kmo ni bab kutip2 elaun power jek eh. Tau jek semua..hihi
bff: kmo macam xkenal aku...hahaha.

MySpace

Chatting kami sampai situ saja sebab my bff cakap nak wat cucur udang. Wow!! Itu seperti sungguh menyelerakan..nyummi..nyummmi ~


Nota kaki:
- perlu iron baju utk ke pusat peperiksaan esok hari.
- syabas utk team Malaysia sebab menang 2:0 ngan Vietnam...hoorayyyy \^0^/



14 December 2010

Aksi Si Comel

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Tappp...tapppp...tappp...
Kat luar sana hujan ngah renyai2 membasahi bumi Allah...
Kesejokan tahap gaban mula menyelebungi diri
Kalo dapat makan goreng pisang panas neh sodap jugak neh..

Ohhh..lupe lak tadi baru masak lepat ubi...panas lagik maa~
sedap betol.

Melihat aksi adek sy bermain bersama Norton dan Avira sungguh menggeletek jiwa
Comey jek si kucen neh berlarik2 mengejor bola merah
Yang paling aktif si Norton laa,,, Avira sekarang asek deting ngan boyfren2 beliao...musim kot skang...hahaha~

| Norton yg keletihan bermain bola merah |

| Tido pon mesti nak ngan bola merah dia |

07 December 2010

Enjoy di i-city

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang


Actually skarang sy jadik pengawas SPM..tapi ikot jadual yg ketua pengawas wat..dapat cuti...yeahhhh!!! sy sangat suke ^_^..hehehe
Memang dah janji ngan adek2 kesayanganku nk bawak deme jalan2.

So..
inilah masanya walaupon masih lom gaji. Tapi ngan berbekalkan bonus rm500 yg kerajaan dah bagi...alhamdulillah...

Petang tadi pi Jusco Bukit Raja...shopping bersama 2 little nieces (aina & aimi).
Seronok bawak aina ng aimi. Tapi yg tak blah time dua2 org skali nk berak. Pampers lak akak tertinggal dalam kete...terpaksa laa beli pampers baru..hihi. Yang aina ni dok terjeri2 satu jusco pi umumkan bahawa beliao tengah berak..hadeiiii..anak aku neh..~

| sila lihat pd atok xmas itu |

| terkejot aina tibe2 atok xmas duduk |

|aimi yg comey|

Malam tu abg mie bawak jalan2 kt i-city. Mahal jugak nk masok..rm10. Mule2 dulo free jek pon. Tapi boleh tahan ramai jugak yg mai i-city malam ni.

So...ini ada beberapa pic yg sempat sy snap sekitar di i-city shah alam:

| menggapai cahaya neon |

| adek sy: faried yg stylo |

| di bawah pepohon neon |

| giraffe pon ada |

Nota kaki:
- sedang merancang mahu ke mana lak esok hari.
- ke Genting Highlands mungkin...hahaha
- seronok bersama aina n aimi


03 October 2010

Mood: magrain marking paper


Saat ini jemariku sedang giat me'marking' paper science knk2 rebina sambil mendengor era online. Memang dari dulo sy perluka muzik untuk menambahkan perisa dalam mood. Zaman belajor dulo ada la walkman sony..memang itu la sentiasa dibawak sebab time tu xde enset yg leh masok lagu2 neh. Ye laa..nama pon nokia 3 sekupang..hehehe...nak masok sekadar tone yg asal je lah ade..hoho~
Tapi walkman sony tu dah hilang sebab kena curik masa sy ngah praktikal..sedih..huhu..


Ehhh...silap stori neh..actually nak stori pasal mood saat ni. Actually tadi ngah marking paper exam..kelam kabut jugak la sebab kena key in kat Zoom A before 6hb neh. Biasalah jawapan knk2 rebina sudah pasti bisa memagrainkan otak neh..hadeiiii!! Kadang2 gelak golek2 sy nak marking bila baca jawapan deme. Normal la tu..sy dulo pon macam tu jugak time jadik student dulo. Sekarang baru rasa seksa marking paper utk jawapan yg ntah2 pape..hoho.

Sekarang mata pon mula berat..incik patrik pon asek memanggil2 utk tido bersama...haiishhhh. Esok je lah sambung marking...tata~

20 September 2010

Lagu | 150 juta

| aku, dia dan sesuatu |

**************************************************************
Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama

"Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?"
"Apa kau buta, apa kau pura-pura suka"

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu

Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"Tapi dia nangis tonton cerita Korea"
"Dia mungkin keras bila bersuara"
"Tapi dia jelas, jujur apa adanya"
"Aku lagi kenal dia"

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit aku, sambil berkata:

"Sayang mungkin baran tak kira masa"
"Tapi sayang tahan kalau yang salah saya"
"Sayang mungkin saja keras kepala"
"Tapi sayang manja bila kita berdua..."
"Saya kenal sayang saya"

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang singa
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua....

by: Fyn Jamal
*********************************************************

"tak perlu dibentang pada dunia tentang CINTA kita berdua...
biar AKu dan KAMU sahaja yg tahu...."


Nota kaki:
- Saya kenal sayang saya : JEBAT

16 September 2010

Mood tidak baek kew??

hujan malam ni...

best jek rasa

tapi dalam hati rasa macam nak belasah orang jek

geram kah aku ini??

marah kah??

arghhhh..serabut jek

malas nak fikirkan pasal apa2 yg bisa lenturkan mood baek ini

mahukan tidor yg indah

mahukan tidor yg nyenyak...

moga-moga esok diri ini lebih bersemangat utk ke sekolah!!

biarkan diri ini dengan ceritaria rekaan itu...

payah bila bercakap berdasarkan emosi seperti diri ini

baik diri ini teros berdiam diri daripada teros hanyut dengan drama sebabak yg mungkin akan menjadi episod kedoblas pulak nanti...

orang cakap diam itu lebih baik kan??

so...diam dan teros tersenyum ^o^

mungkin ini yg sebaiknya daripada wujudkan dunia pada mood yg tidak baek...


"SELAMAT MALAM DUNIA"



11 September 2010

Salam Aidilfitri

Dengan nama Allahh yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

|salam aidilfitri daripada cik lemon dan keluarga|

jemputlah datang beraya ke rumah sy yep
tahun ni first time jadik pemberi duet ry sbb diri ini
sudah berstatus "sudah bekerja"..hihi

so..kepada kanak2 rebina yg mahukan duet ry
silalah datang beraya ke rumah yep ^o^


06 September 2010

Diriku Bukan BLogger Tegar

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang


Hurmmm...

rasanya dah lama sy tak update blog lemon kunen neh...

maybe diri ini bukanlah seorang blogger yg tegar...uhuhk2

seriously,,,sy memerlukan mood yg sedondon utk menaip something..

tak pe nanti bila mood ini diseru-seru..pasti xmenang tangan nak menaip...

silap haribulan mahunya taip pakai siku nanti...ekekeke


Niat di hati mahu menjadi seorang blogger yang tegar...

namun kesungguhan masih bukan di tahap itu

apa-apa pun sy tetap akan terus menulis....

dan menulis....

terus menulis...

(eh silap...menaip lorhhh..)

daa~

20 August 2010

Air Kosong | Penawar Penyakit

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Incik!!! Mahu sky juice satu..
Tak pon... Mamak!!! Kasi sy air kosong..suam-suam punya ok??


Hurmmm..bagus sebenarnya bagi golongan2 yg sentiasa amalkan minom air kosong. Tapi tahukan anda bahawa air kosong merupakan penawar pelbagai penyakit????Dan kajian saintis pon mendapati amalan minom air kosong sebaik bangun dari tido setiap pagi mempunyai banyak manfaat kpd kita. So..tahniah la kpd golongan-golongan tersebut ^o^

Nak tahu selebihnya...sila baca selanjutnya:


Japanese Medical Society misalnya berjaya membuktikan dalam kes-kes tertentu, amalan ini mampu memulihkan penyakit termasuk yang serius.

Di antara penyakit yang termasuk dalam penyelidikan persatuan perubatan di negara matahari terbit itu ialah sakit kepala, sakit-sakit badan, sistem jantung, artritis, degupan jantung yang pantas, epilepsi, lemak berlebihan, bronkitis, tibi, meningitis, buah pinggang dan jangkitan pada air kencing.
Bagaimanapun amalan minum air kosong sebaik jaga dari tidur ini perlu mengikut beberapa peraturan untuk memastikan keberkesanannya.

• Minum empat gelas air (160 ml) sebaik jaga dari tidur setiap pagi dan sebelum memberus gigi.

• Berus gigi dan bersihkan mulut tetapi jangan makan atau minum apa-apa untuk 45 minit.
• Selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa.

• Selepas 15 minit mengambil sarapan, makan tengahari dan makan malam jangan makan atau minum untuk tempoh dua jam.

• Bagi pesakit yang lanjut usia dan tidak larat (ini utk kes warga tua) minum empat gelas air sekali gus diperingkat permulaan, mereka boleh memulakan kaedah rawatan ini dengan meminum air secara berperingkat sehingga mampu mencapai empat gelas sehari.

• Kaedah rawatan dipercayai mampu merawat pelbagai penyakit dalam tempoh tertentu.


Tekanan darah tinggi – 30 hari
Gastrik - 10 hari
Diabetes – 30 hari
Sembelit – 10 hari
Kanser – 180 hari
Tibi – 90 hari.

Pesakit artritis hanya perlu mengikuti rawatan tersebut untuk tiga hari. Rawatan ini tidak mempunyai sebarang kesan sampingan kecuali diperingkat awal pesakit mungkin kerap buang air kecil.

sumber:http://www.kpwkm.gov.my/

See..banyak manfaatnya if kita sentiasa amalkan minom air kosong. Sambil2 itu leh la jimatkan kos penggunaan gula..hehehe.

| sy mahu diet tp kenapa masih gems kot..huhu |


Nota kaki:
- hadeiiii..selsema blom baek lagik..dugaan. Sekarang rasa seperti mahu demam pula...perlukan cool fever..huhu~
- harap jebat xde training palapes wiken ni..sian beliao~
- masih menunggu khabar berita dr beliao.. =(

19 August 2010

Tiada | Nothing

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

hurmmmm....

penat sangat rasa hari ini. Jadual xdelah pack sangat..
tapi rasa macam nak demam jek..huhu~
Tekak lak rasa sakit semacam jek...
ini mesti byk jerit dalam kelas..hahaha.
memang sy dah cuba nak wat my class more to student-centered...
tapi kalo dah memang perangai knk2 rebina nakal2 camni..
mana mampu tahan woo...
memang sah-sah laa kuar aura suara lunak merdu daku yg berfrekuensi tinggi ini..
haaammmbekkk kau..hahahaha~

haishhhhh...

masok hari ini dah 3 hari berturut2 knk2 rebina dr kelas sy x datang sekolah.
Risau jugak..kenapa eh??
sy tanya geng2 knk2 rebina tersebot..deme ckp beliao xmo datang sekolah sbb kena buli...really kerr??
agak confius sebab setahu sy beliao ini seorang yg suka melawan jgk...xkan la kena buli.
ingat tadi nak call mom beliao...dah amek number kt register..
tapi alih2 tertinggal lak number tu kat ateh meja...hurmmmm ~

Kasihan juga pada knk2 rebina tersebut. Harap beliao datang esok...if not terpaksa la sy kuarkan surat amaran pertama.




Nota kaki:
- selsema makin terok..huhu
- terasa mahu isi prudential bsn takafull..ok x eh?
- selamat berbuka puasa semua ^o^

14 August 2010

Kenangan di Bulan Ramadhan

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Hari ini merupakan hari ke 4 Ramadhan...alhamdulillah. So, macam mana dgn ibadah puasa sahabat2 semua? Banyak dugaan dan godaan x..?? hehehe. Semoga kita semua menjadi lebih kuat..sabar dan tabah dalam menghadapi dugaan bulan puasa ini.

Mesti ramai yg ada kenangan-kenangan di bulan puasa yg masih diingati kan...same goes to me ^__^. So, kat sini nak share la sket2 kenangan2 sy bila ramadhan menjelma.

Teringat lagik masa mula-mula belajor pose time kicik2 dulo. Hari pertama puasa dah dibuli oleh Angah (my second bro)...angah tipu sy. Dia ckap org puasa tableh kentut..nanti batal pose. Disebabkan sy kn knk2 rebina lagik..so percaya la idop2. Tapi hakikatnya...siapa leh tahan kentut...ngek tol laa..hahaha. Pastu bila terkentut so tros ingt dh batal pose..apa lagik sedih la sbb xsampai 2 jam pon pose...dah batal. Yang tak leh blah siap nanges2 sebab kecewa kot..hahaha. Last skali ngadu ng Atok ...padan muka angah kena marah ng atok..hahahaha~

Ada satu lagik kenangan puasa yg berkaitan dengan angah. Satu hari angah kantoi minom air paip...actually time tu pelik nape angah asyik keluar masok bilik air. Pastu ikot laa...skudeng2 tgok beliao ngah teguk air paip. Apa lagik..sy sergah la angah. Pastu angah marah balik cakap: "weii,...xtau ke minom air paip x batal pose. Yg batal pose kalo kita minom air sirap". Disebabkan adek la..so kena dengor ckap...macam ada power lak angah neh sampai leh wat sy percaya dengan kata2 dia...knk2 rebina lagik la katakan time tu (bgus adek dengor ckp abg). So pastu..kami dok gilir masok bilik air teguk air paip..sampai la akhirnya projek kami berdua dikantoikan oleh Bonda. Sian sy sebagai mangsa keadaan..huhu~

| jgn tiru aksi ini |

First time berpuasa tanpa family adalah masa mula2 sy masok asrama tahun 1997 iaitu masa darjah 5. Hari pertama pendaftran di SKLG adalah hari pertama puasa pada tahun tu. Sy dah hafal menu sahur : nasi + gulai ikan masin + ikan pe nth. Hari2 menu yg sama..sangat2 sedih kot..huhu. Udah la zaman air mata...tak penah jaoh ng Bonda ng Abah la katakan..malam2 nanges..huhu~ Tapi yg syok time pasr trawih ada moreh. Disebabkan kami kanak2 rebina yg dok hostel...so bila ramadhan, ramai lah yg murah hati nak sponsor moreh dan buka puasa..hehe.

pastu kat mrsm gerik..best dpt pose ngan rumet2,,,bangun kol4 pagi nak sahur kt dewan selera. Tapi slalo jek xsahur..huhu~

yg paling best masa berpuasa kt mrsm chenderoh. Sebabnyer time tu kami semua tengah berperang dengan exam SPM 2003. Banyak kenangan2 yg xdapat dilupakan masa kt mrsm cd bersama toney + ana + affnie + seiina + iez + alya + pieja. Disebabkan sy ni hantu kicap kipas udang..so Bonda telah bekalkan 2 botol kicap b4 puasa. so bila time bukak puasa,,,kicap itu sntiasa dibawa bersama ke DS. Tak sangka lak kicap sy tu jdik idaman dak2 laki yg mkn kt seberang tu..hihi. Silap xjampi2 sket..mana la kot lekat dapat pakwe yg ske kicap jugak..hahaha~

Masa kt mrsm cd..sy agak nakal..paling best dapat men lawan perang mercun ng dak2 boys kt hostel sberang. Sy siap paling kat umah Penolong Kanan (PK) lagik tu..hahaha. Tapi akhirnya kantoi jugak...malam tu satu batch kena panggil ng felo2 soh berator depan dewan mrsm. Seb bek esok paper PA..so dak bio tak berkaitan...hehe. Felo tnya sapa yg men perang mercun...hadeiiii...lambat jugak la kami balik hostel sbb kena bebel di mlm2 hari. Habis semua stok mercun dirampas...tapi sebenarnya ada jek kitorng simpan stok kt tmpat laen. Disebabkan mercun n bunga api diharamkan pas peristiwa kantoi itu...so..terpaksa la men bunga api sorok2. Ingat lagik pada kawan sy nama Hawa...beliao ajak sy men bunga api dlm loker dak2 junior sbb time tu hny form 5 jek ada..loker2 junior kosong...so amek kesempatan la..hahaha. Habis semua loker dak2 junior aras satu bau bunga api yg kaler merah tu..hihi.

Pastu zaman puasa di PASUM. Biasanya sy beli makanan kat cafe kolej 12 jek. Dulo da sorang macik jual nasi lemak kat situ..sedap sangat2...so, slalu la makan nasi lemak. tak tau la skang ada x gerai macik tu. Kadang2 kuar jugak pi pasar malam kt Kerinchi jalan kaki dari UM...dan kadang2 naek beskal...pastu parking kat masjid yg kt tepi guard UM tu...takot kot nak nek beskal kt tgh2 highway lintas ke pasar malam..huhu~

And last sekali puasa kt hostel iaitu di UTM, SKudai bersama kawan2 tersayang. Kadang2 time sengkek kami akan jalan kaki bukak pose (iftar) kat MSI...makan free,,,hehe. Bazar ramdhan dekat gila ng kolej sy..memang dugaan kpd sy sebagai inzan yg sengkek..huhu. Time pi bazar dah bajek siap makan xleh lebih dr rm4...jimat kan..hehe ^o^. Paling best time dapat sahur sama2 ng dak2 kos yg dok sekolej (KTF). Bila sahur makan roti bakar...bihun pama..kdg2 wt nasi goreng ng rice cooker seludup ziana ng azila..hahaha. Kami kongsi2 makanan...indahnya saat2 itu semua. Masa praktikal kt SMTS...biasanya akak buka puasa bersama along n angah. Kami penah lepak di Pengkalan Balak...penah bukak pose bawah pokok n dalam kete jek sebab xsempat nak cr tempat nk bukak puasa..huhu~ Sepanjang bulan puasa mkn kt merasa makan kt mcm2 tempat yg dibawa oleh along...best tol ^o^

Sekarang dah dapat berbuka puasa bersama family akhirnya. Alhamdulillah...sy dapat posting utk berbakti di tanah sendri. Dekat dengan family tersayang... ^o^. Dapat sahur best2 dengan masakan Bonda...dapat jeleskan adek2 yg dok hostel sebab dapat berbuka puasa best2. Dapat menunaikan solat terawih di masjid kg sendiri jugak akhirnya...

Korang ada kenangan2 bulan pose leh share bersama...sila..sila...jgn memalu kambeng..hik3.



Nota kaki:
- dpt nsht dr sorang akak palapes...cb utk memahami kehidupan seorang palapes ^o^
- moreh td: nasi lemak ayam godam...sedap2


12 August 2010

Harapan Ramadhan | Raihan & Man Bai

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

| salam ramadhan dari aan lemon |

Alhamdulillah...hari ini merupakan hari kedua seluruh umat islam menunaikan ibadah puasa.
Semoga kita semua dapat bermujahadah dengan peluang kurniaanNya...

Kat bawah ini adalah lirik lagu Harapan Ramadhan utk dihayati oleh sy dan anda semua.

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat kulalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpinlah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita memohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah…
Dengan rahmatMu oh Tuhanku…
Ku tempuh jua


_____________________________________________________

"Wahai orang-orang yang beriman, telah diwajibkan ke atas kamu puasa seperti mana diwajibkan ke atas mereka sebelum kamu, mudah-mudahan kamu bertaqwa."
Al-Baqarah: 183

_____________________________________________________

setting NIAT

upgrade IMAN
download SABAR
delete DOSA
install TAUBAT
approve MAAF
browse for PAHALA

^o^ Selamat Menyambut Ramadhan al-Mubarak ^o^

06 August 2010

Happy Besday to Me !!!!

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Alhamdulillah....
Hari ini genap umur sy 24 tahun.
Terima kasih yg tak terhingga buat Bonda yang telah melahirkan,
mendidik dan menjaga Akak dengan penuh pengorbanan
dan juga kasih sayang Bonda
Terima kasih Bonda kerna tidak pernah mengeluh menjaga anak dara Bonda
yang seorang ini...
Maafkan Akak andai pernah mengguris hati Bonda selama 24 tahun ini...

Pagi-pagi subuh tadi Bonda dah hadiahkan ciuman di pipi gebu ini ^___________^
Hadiah yang cukup bermakna dari seorang ibu buat anaknya
Seorang ibu yg tak pernah lupa besday anaknya yg nakal ini...
Mak...Akak sayang Mak sangat-sangat...

Happy bila besday sy tiba.
Happy bila inbox dlm handset ni penuh ngan sms2 wish besday dari mereka2 yg masih mengingati sy.
Kat skolah lagik happy bila masok kelas...
kanak2 rebina ini nyanyi lagu besday utk diri sendiri...
alaaaa...chomelnya berdiri di hadapan kelas smbil da org nyanyi lagu besday ^o^
Hari ini banjer cokelat bear2 untuk knk2 rebina form 1 b-daman
berebot2 deme..haishhhhhh..sila berator syg...

Dan....
yang paling best bila dapat hadiah besday dari mereka yg pemurah..hehehe
(tenkiu to ckg debak yg bg si momot + knk2 rebina yg bg jam pasir + frame + munge ros + kerang teluk batik + bear tomey)

Kat mukebuku pon penuh wish besday kt wall sy.
Paling suka bila ygg wish: moga cepat kawen...hoho ^o^
hadeiiii..gataiii lorh kmo aan...

Kepada sahabat-sahabat yg xputus wish besday kpd sy...
tenkiu so much 4 da wish ^o^
sayang kome semua..hehehe



nota kaki:
- jebat asek bz jek ngan palapes bila wiken..nak borak ngan credit free pon payah..huhu.
- esok mahu ronggeng2 bersama asi + imm + noon + fir + izz ke suatu tempat yg dirahsiakn lokasinya..^o^



31 July 2010

Science & Maths Week

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Alhamdulillah..akhirnya selesai jugak Minggu Sains dan Matematik dengan jayanya. Best dapat cooperate dengan cikgu2 sains n math ^o^. Tapi time majlis penutup sy xdapat join sebab demam...huhu. Diri ini terpaksa memontengkan diri buat sehari setelah disuroh oleh encik doktor utk cuti rehat. Inilah gara-gara kalau overdos working..huhu. Lemah betol keimunan diriku...x macam Abah yg kuat lagik hensem itu. Bonda dah bising2 sebab tido sy asek tak menentu jek. Ok Bonda...lepas ni Akak tido puas2 yepp..hehe.

Minggu Sc n Math kali neh berjalan dengan meriahnya. Happy sangat-sangat melihat kanak2 rebina happy. Macam-macam aktiviti yg dirancang telah dilaksanakan dengan jayanya...credit to ckgu2 sains n math ^o^

Antara aktiviti yg dijalankan adalah World of Puzzles, Calculator Centre, i-Math Games, Pameran Sc n Math, Giant Snake n Ladder, Money Center, Magic Show, Rubric Cubic Competition, Spell it Right, Geometry Centre, Tunjuk Ajarku Sifu, Jumper Egg, Treasure Hunt dan lain2 lagik. Tapi yang sedihnya Pertandingan Pembedahan Katak xdapat dijalankan sebab kami kehilangan katak-katak yg telah diculik..huhu. Tak pelah..next year boleh la buat.


|model-model kami|

|Geometry Centre n Calculator Centre|

|Tunjuk Ajarku Sifu|

|Giant n Snake Ladder|

|Rubric Cubic Competition|
|Sudoko n G-Math Centre|


27 July 2010

Mengeluh | Tak Baek Gitu

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

|sila abaikan model dahan pokok ini |

Beliao ini sedang sibuk meng'key in' markah kerja kursus sejarah PMR 2010.

Haishhhhh...soalan Ujian Penilaian 2 untuk paper science lom siap lagik.

Esok beliao dah nak kena submit kat PK....hadeiiii...

Petang ni lak kena jadik pegawai futsal.

confirm beliao ini akan berada di tengah2 padang dengan menjinjit netbook untuk menyiapkan soalan exam pada petang ini..hoho. Sambil mengadili perlawanan boleh menyiapkan kerja lain...hahaha..manusia bionik kah diriku ini???

Sekarang bermulanya Minggu Sains dan Matematik....sepatotnya rehat tadi beliao ini kena incharge Pertandingan Pembedahan Katak. Tapi malangnya katak yang dicekup terlupa dibawa ke sekolah. Pasti si katak marah kerna kelaparan di dalam balang plastik. Harap masih ada sedikit oksigen untuk si katak demi meneruskan kehidupan si katak di alam fana ini. Tapi beliao ini tidaklah terlalu kejam dengan menutup segala ruang2 vakum untuk membenarkan si katak melakukan proses respirasi...masih ada ruang kehidupan untuk si katak itu. Harap si katak tidak membalas dendam kepada beliao....maafkan beliao wahai si katak yang kacak lagi berjiwa murni...uhuk...uhuk...

Beliao ini terasa begitu sibuk sedangkan kerja xde la banyak sangat. Hurmmmm...maybe time management beliao ini tak teratur. Bonda pon cakap gitu...beliao ini macam masih kanak2...masih xpandai uruskan masa dan kije dengan sistematik. Beliao ini mahu menjadi seperti Bonda yang sangat2 pandai uruskan kerja. Tabikkk la untuk Bondaku yg tersayang ^o^

Hepppp....jangan mengeluh la. Bonda selalu berpesan....apa-apa pun yg kita buat, yang penting hati kita mahu kena mahu ikhlas. Yaaa Bonda...beliao ini akan sentiasa ingat pesan itu. Yesss!!! beliao ini akan teros berSEMANGAT!!!! Jangan mengeluh2 lagik...Bonda cakap mengeluh itu tak baek. Orang yang selalu mengeluh adalah orang yang sentiasa GIVE UP dengan apa yg dia buat. Soooo...SEMANGAT!!!!



Nota kaki:
- kecoh pasal toyol2 di sekolah. Haha..dah tertangkap pon toyol2 tu...hadeiiii
- pakai baju kurung + sport shoe utk jadik pegawai futsal?? tak pe ke??..huhu
- kelaparan tahap gaban~






22 July 2010

Bahas Kedai Kopi

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Hujan yg turun bagaikan air mata...

yesss!!! sy suka hujan~

Bagi sy selain dari kerahmatanNya...bila hujan kita akan ketemu KETENANGAN...

Antara perkara yg boleh buat sy hilang dari kekusutan dan kekacauan jiwa adalah membawa diri dalam deraian air hujan. Uishhhhhh...terasa nikmat ketenangan. Tambah-tambah pulak kalau dapat men aci ligan dalam hujan (ini hobi waktu kanak2 la). Sekarang dah tak boleh sebab hujan sekarang pon byk chemical...dah banyak tercemar...huhu~

|banner Minggu Bahasa dan Pusat Sumber|

Minggu ini adalah Minggu Bahasa dan Pusat Sumber Sekolah. Sy ditugaskan untuk incharge "Bahas Kedai Kopi" bersama mr.kerolz. Ingatkan xde sambutan tapi hakikatnya kanak2 rebina di sekolah ini memang gemar bergadoh mulot..hoho~ Macam-macam aksi pendebat kedai kopi ni...ada jugak yg bertindak agresif. Sikit hari mahunya arwah meja debat tu dek tumbukan padu kanak2 rebina neh..haishhhhhh...keganasan rumah tangga tol.

Esok final Bahas Kedai Kopi. Sy dan mr.kerolz dah plan nak buat kat stage masa assembly...baru nampak gempak..hehe. Jangan lupa saksikan kanak2 rebina 5BJ vs 5BD berdebat ala kedai kopi esok. Rasanya perlu letak meja besi kot esok pagi...risau jugak takut berterabur meja debat yg tidak bersalah itu.

Sekarang diriku berada di rumah cik Imm. Tadi cik Imm banjer nasi ayam penyek..sedappp sangat ^o^. Sekarang mahu buat preparation untuk Minggu Sains dan Matematik pula pada minggu depan. Kali ini sy ditugaskan untuk buat Magic Show ala awesome experiment la gitu. confirm lepasni David Blaine letak jawatan..hahaha. Pastu perlu siapkan dgimik...cadang nak wat volcano time gimik tu. Masih memerlukan idea yg lebih gempak. Sila hulurkan bantuan minda ke sini ^o^




Nota kaki:
- jebat makin bz ng latihan kuatkn stamina terhadapbebiri2 peliharaannya.
- siapkan slide utk buat PEKA sains esok hari.
- cik imm banjer nasi ayam penyekkkk...sodapppp ^o^

17 July 2010

Nakal itu proses Pembelajaran

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Awal pagi tadi ada kelas science Tingkatan 2 **. Masok-masok je kelas tengok ada beberapa knk2 rebina yg sudah lesap entah ke mana. Tapi biasalah...sy dah tahu port deme tu. Kalau tak panaskan peparu deme pasti dok lepak2 kat situ. Soo..dengan penuh sopan santun teros sy ke port deme tu..punya la sy kontrol buyik derap sandal puteh itu. Tup..tup..sekali ckg disiplin dah sedia menanti kat situ bersama rotan beliao. Sempat jugak sy menyaksikan drama sebabak bila deme kantoi smoking...aduyaiiii...

Malas nak tengok drama tu...so, sy teros ke kelas utk bersama kanak2 rebina yg lain. Hurmmm...memang terasa cam xde mood nak transfer ilmu kat deme hari ini. Tambah2 pulak otak dok memikirkan apa yang perlu diomongkan pada ibu bapa yg hadir utk amek slip exam anak2 deme...haishhhhhh (sila jgn jdikkan teladan..hihi).
|knk2 rebina ini memang akan membuatkan sy tergelak|

Memandangkan ada 2 masa (80 minit)...tiba2 mulot terasa mahu berkata2...bukan niat di hati utk membebel, tapi sekadar pesanan seorang guru utk anak2 didik.

ticer aan: A, kmu solat subuh tak pagi td?
knk2 rebina A: Ermmm..pagi tadi je x ticer.Tapi sebelom2 ni solat.
ticer aan: Owhh..gitu pulak. Kmu lak B? Solat tak?
knk2 rebina B: tak ticer,,,,pagi td bangun lambat, xsempat nak solat.
ticer aan: Kmu bangun kol bape pagi td?
knk2 rebina B: Kol 6.15am...
ticer aan: Hishhhhh..kan masih sempat utk solat tu.
(knk2 rebina B hanya tersenyum sipu2 kambeng)

Kemudian, sy sempat jugak la bertazkirah sekerat dua..padan muka korang kena cuci td..hik3. Sy teros ke meja knk2 rebina perempuan utk melilau apa yang deme buat. Owhhh..rupanya sedang menghafaz ayat tahiyat akhir dalam solat (mungkin itu ayat hafazan deme kot). Bagus2.... walaupon deme dah translatekan dalam BM, at least deme tetap usaha utk menghafaz ^o^.

Pastu tetiba jek terdetik mahu ajor 1 kelas knk2 rebina ni bacaan2 dalam solat. Mula ajor baca tahiyyat akhir ramai2....ada yg hanya menggerakkan bibir. Tidak apa..sekurang2nya deme masih mencuba.,,betul x? Dari bacaan tahiyyat akhir..banyak lak deme soh sy ajor...doa qunut...ayat qursi. Teros mengajor ayat hafazan sampai la loceng rehat berbunyik dengan penuh istiqamahnya. Tapi masa nganjor tu, ada sorang kanak2 rebina berkata dan cuba utk speaking dengan sy..hehehe:

knk2 rebina C: ticer...i'm very suspect with u.
ticer aan: hah??? suspect?? but why??
(dalam hatiku berkata mesti dak ni konfius antara "suspect' ngan "respect"..hahaha)
knk2 rebina C: because..because...u aaa my choice teacher
(sila baca sebagai "kerana awak adalah guru pilihan sy)

ticer aan: haishhhhh...macam2 la kamu neh. Cepat habiskan doa qunut tu. Ticer mahu dengor!


Alahai...bersama knk2 rebina di kelas ni memang kadang2 menyesakkan nafasku. Macam2 karenah ada....sangat2 nakal. Memang kelas ni dah dicop sebagai kelas dak2 nakal pon. Pernah sy menangis dalam lab disebabkan mereka ini. Gara-gara diri tidak mengawal emosi yang benar2 mengcengkam jiwa dek perangai mereka, sy telah mengaplikasikan teknik2 tumbukan taekwondo ke atas white board....perghhhhh!!! sakit gila beb. Pastu sy leh dengan selambanya patah2kan pen yang berada di genggaman. Memang arwah pen yang tidak berdosa tu sebab badannya terpatah 4 dek perkasanya tangan sy ini..hahaha. Tau deme takot...itu belom bukak taeguk dlm taekwondo yg telah sy pelajari,..hahaha. Senyap sunyi satu kelas.
|kelihan si Johny di sebalik knk2 rebina ini|

Bila difikirkan balik...terasa diri ini terlalu bodoh ngan tindakan tu. Tapi sy juga manusia biasa...bila satu tahap kesabaran kita diuji, apa2 pon boleh berlaku. Tapi harap peristiwa ini sekadar menjadi pengalaman hidup yang akan lebih memantangkan sy utk menjadi seorang CIKGU. Sy tidak mahu menangis disebabkan karenah mereka terhadap sy...NO! Tidak sama sekali. Sy mahu menjadi seorang pendidik yg terbaek ^o^

Tapi kanak2 rebina dari kelas ini lah yg buat sy sayang pada mereka. Mereka memang nakal tahap dewata raya. Tapi bagi sy...nakal adalah satu proses pembelajaran. Cuma sebagai guru, kita perlulah tahu mengawal dan mendidik mereka dengan cara yg betul melalui proses pembelajaran tersebut. Walaupon deme nakal....tapi sekarang deme ini jugaklah yg akan selalu respon dalam kelas bila sy ngajor. Bila deme respon..at least sy tahu yg sy bukan "syok sendirik" mengajor kt depan..hahaha ^o^




Nota kaki:
- happy ***** anniversary to us ^o^
- beliao ini tidak jiwa kacao lagik..hehehe

14 July 2010

| di mana kan ku cari.... |

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Saat ni terasa berat sangat-sangat kepala. Hari ini sy sampai di rumah kol6.30 petang. Memang tadi sy jadik org paling akhir keluar dari bilik guru....tutup air cond dan teros punch card. Pastu keluar pekan jap utk photostate material utk ngajor dan solat Asar kt masjid.

Sy cuba utk melupakan seketika apa yg cuba membelenggu diri. Jadi...di fikiran hanya mem'buzy'kan diri adalah motivasi terbaek....dangkalkah sy andai berfikiran begitu?? Terasa begitu lemas bila diri dihimpit begini.

"...aku bukan lagi budak kecil yg hanya akan tahu menangis....aku mahu jadik lebih kuat dan tabah..."

Kadang-kadang terasa jiwa begitu kacau... tapi sy insan lemah. Sy insan yg masih mencari kekuatan dan ketabahan itu. Sy masih belum punya kekuatan. Tapi diri ini sentiasa cuba utk mencari kekuatan dan ketabahan itu.

Mencari....

Mencari lagi.....

Dan teros mencari.......

Tiba-tiba mata ini terfokus pada buku motivasi yg sering dibaca bila hati dilanda kesedihan.

La Tahzan...Jangan Bersedih karya Syeikh' Aidh Al-Qarani.

Buku ini sangat-sangat menarik...motivasi utk menjadi Wanita Paling Bahagia.

Sy ambil buku tu dan belek-belek memahami bait-bait karya beliao. Hurmmm....bisa buat sy tenang dan tersenyum. Sy mahu teros senyum utk semua....sy ingin buat semua org tersenyum...senyum...senyum seindah suria.

Moga hari esok lebih baik dari hari ini....

Moga hari esok aku lebih kuat dan tabah utk hadapi apa jua dugaanNya....



Buat sahabat-sahabat yg mencari kekuatan dan ketabahan...

Sesungguhnya Allah yang Maha sempurna sifatNya xpernah memungkiri janjiNya.
JanjiNya kan tiba utk mereka yg benar2 IKHLAS dlm agamaNya...
Apa sahaja yg menimpa kita, perlulah kita terima dgn hati yg ikhlas...
Allah yg menciptakan kita, Dia Maha tahu akan hamba2Nya...
mungkin apa yg terjadi adalah yg terbaik buat kita...
menjadikan kita lebih kuat utk hari2 yg mendatang...
menjadikan kita makin bertambah rasa utk bergantung semata2 kpd Allah yg Kuasa..
Makin kita rindu utk sentiasa sujud kpdnya bg mencari kekuatan...
betul...kalau kita betul2 yakin pada Allah tuhan kita....kita akan jd sgt kuat sebenarnya...
Allah tidak akan menjadikan sesuatu itu dgn sia2....
ada hikmah yg kita hmba yg jahil lg kerdil ni xdpt nak baca...kerna Pengetahuan Allah melampaui apa2 yg kita tidak tahu..





Nota kaki:
- Moga Bonda diberi kekuatan dan ketabahan... "Akak sayang Mak"
- Sedang menulis resit derma tambahan PIBG utk knk2 rebina
- Harap tidak lagik asyik terjaga dalam tido dan teros sms kpd dia... (mahu tido yg cukop utk punya lebih tenaga utk ke skolah)


| indah tercipta |

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang


Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menampung dunia. Namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan.

Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya.

Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh.

Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya.

Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya.

Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu.

Aku memberinya air mata untuk dititiskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan.

Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya, tempat dimana cinta itu ada. Setiap Wanita itu Cantik.


Sumber dari : www.metacafe.com





Nota kaki:
- sepi + sunyi.
- aan sedang mencari kekuatan dan ketabahan dalam diri
- semoga hari esok lebih baik utk kita...

11 July 2010

alahai...salah siapa??

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Ermmm...korang pernah tengok tak accident depan mata? Mesti pernah kan... Ngeri x? Kadang-kadang leh sampai trauma kan?

Semalam selepas balik dari menjadi fasilitator si SMDA, Lenggong...sy teros pergi amek adek yg sedang terlibat dengan program yg sama tapi zon yg berlainan. Minggu lepas berpeluang jugak jadik fasi untuk adek sendiri..hehe.

Ehh..bukan itu yang mahu dihebohkan. Ini cerita menggenai accident yg berlaku depan mata sendiri. Si Merun yang dibawa oleh saya merupakan kenderaan pertama yg sampai di tempat kejadian. Masa tu kelihatan 2 buah kereta yang sedang berasap2 dan remuk. Nasib baik lah kat situ depan rumah orang2 kampung. Kelam kabut deme ambil air simbah dekat kereta2 tu. Kalu lambat tu mahu leh meletop gamaknya..huhu.

Memang tak boleh nak teroskan perjalanan, jadi sy teros stopkan si Merun di tepi jalan. Dan..turun untuk melihat keadaan kat situ. Mangsa semua dah berjaya dikeluarkan. Kasihan pada perempuan tu...mungkin kaki dia patah rasanya. Tak lama lepas tu ramai yang cuba memenuhi tempat kejadian....ada yg mengawal lalu lintas (leh ganti pacik polis pasni)..ada yg sebok menjadi wartawan "ehh..salah siapa ni". Ada yang cuba menjadi saksi kejadian yg hanya bertokok tambah cerita beliau. Dan ada yg hanya mengambil gambor...(hahaa..sy la tu kot dalam kategori tu). Tapi sy turut juga sumbangkan sokongan moral pada mangsa ^o^. Inilah kot mentaliti rakyat Malaysia hari ini..macam2 kita boleh lihat. Nasib baik accident ni berlaku di kawasan kampung. Kalau berlaku di highway..lagi macam2 ragam dan nilai mentaliti rakyat malaysia itu sendiri.

Ni ada beberapa gambor yg sempat sy ambil masa kejadian:


| bis penyek kereta ni |



| jalan basah dek disimbah air |

So..kepada pengguna2 di jalan raya...berhati-hatilah di jalan raya. Pandu dengan cermat dan ingatlah orang yang tersayang.


Nota kaki:
- sedang buat kopi utk tambah kekuatan kornea utk stay up tgok final world cup..hehe


Mandi Bersama Si Merun

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Adesss....sungguh penat hari ini, tambah-tambah pulak lepas mandi bersama si Merun. Kasihan pada si Merun...dah berapa minggu bersalut debu dan kekotoran. Maklum laa...weekend pon sy sentiasa sibuk, if xde program di sekolah, sy gemar meronggeng2 bersama si Merun..hahaha.

Sekarang si Merun sudah hensem dan wangi. Saya siap sembur fabreze lagi, memang arwah laa semua microorganisma yang tengok syiok wat penempatan di dalam perut si Merun. Habis basah kuyup diri sy selepas mandi manda bersama si Merun. Penuh aura saya sental kaki si Merun...sekarang sudah berkilat. Badan pon berkilat jugak....siap leh betulkan tudung lagik guna pantulan di badan si Merun.

Esok boleh la pergi ke sekolah dengan penuh gaya bersama si Merun..lalalala ^o^. Di bawah adalah wajah sebenar kekacakan si Merun...


|inilah si Merun yg hensem lagi kacak|


|aksesori di dalam perut si Merun|

Actually si Merun ini kepunyaan my Abah. Sementara nak kumpul duet beli kereta beso2...Abah suruh pakai si Merun dulu. Naseb baek laa dapat posting dekat ngan rumah...hehehe. So bila dah diberi kepercayaan oleh Abah untuk bersama si Merun, kena la jaga dia baek2.

Alhamdulillah..setakat ni xde lagik kejahanaman yg telah sy buat pada si Merun. Tapi penah sekali accident di Epoh....masa tu sy on da way nak pi UTP, Tronoh. But dats not my fault....tapi kasihan pada kereta belakang si Merun...dasat jugak kena momentum accident tu...sebabnya pas dia langgar si Merun...kereta belakang lak langgar kereta dia. Memang remuk kereta Atos tu. Semua ni gara2 dua kereta di hadapan si Merun. Naseb baek si Merun ada helmet di belakang (spare tyre)...so ia xde la memberi kesan kesakitan pada si Merun.



Nota kaki:
- baru lepas berborak bersama jebat. Suka beliao membuat diriku jeles,,huh!
- mahu minom sesuatu yg mampu buat diriku bertahan malam neh.
Mahu tengok final world cup pagi neh..yeahhh!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...